Bu Blogda Ara

20 Eylül 2012 Perşembe

Modaya Dokunan Filmler


 Bazen öyle bir film izliyorum ki filmin konusundan çok kadın karakterin kıyafetleri kalıyor aklımda. İşte tamda bu karakterlere özel bir post yapmak istedim modanın koşuşturmasından uzak.

1-Anny Hall: Filmle aynı adı taşıyan karakterimizi canlandıran Diane Keoton benim tarzını en çok beğendiğim
aktris, daha o zamanlar da bile tarzı oturtmuş. O kadar etkileyici bir tarzı var ki milyonlarca kadının arasından farkedilebilir. Erkeksi tarzı o kadar iyi taşıyor ki sanki kadınlar böyle giyinir diyor, ne özenti ne abartı ne dikkat çekmek için ne de farklı olmak, sadece karakteri buymuş gibi.


2. Tiffany'de Kahvaltı: Eudrey Hepburn tam bir şirinlik muskası ama aynı zaman da da çok şık bir kadın. Siyah küçük elbiseyi üzerinden çıkarmayan ve şimdi dahi modası geçmeyen bir akım başlatan bir kadın hem de. Bazen kocaman gözleriyle dünyayı inceleyen küçücük bir kız. Bazen dünyanın bütün sıkıntılarını çekmiş bir kadın. Ama ne olursa olsun aynı vitrinin önüne takılıp kalan ve her kadın gibi her şeyi olsun isteyen bir kadın.

3-La Dolce Vita: Bu filmdeki aktrisimiz gerçekte olduğu gibi filmde de bir film aktrisi. Şıklığı yanında umursamaz tavrı, hafiften uçarılığı çok etkileyici...İkinci fotoğrafta da gördüğünüz gibi yapma şelalenin altında bir duruşu var ki. jönümüzün yerinde kim olsa o an ona aşık olur.

4-Tourist: Johnny Depp in sempatikliği ve Angelina Jolie nin kıyafetleri olmasa pek de dikkat çekmeyecek bir film ama Angelina nın tarzı o kadar müthiş ki tanrım bu ne dedirtiyor insana ve Jonny Dipp gibi bizi de ardısıra  sürüklüyor.


5-Ben Sana Söylemiştim: Yine Diane Keoton yine müthiş kıyafetler benim en sevdiğim romantik  komedilerden defalarca izlediğim ve Daen Keton ın tarzına her seferinde daha çok hayran kaldığım bir film..Diane Keoton u kah geniş diz altı kabarık mı kabarık bir elbiseyle kah simokiniyle görebilirsiniz. Kusursuz zevki ve sıfır bedeniyle tam bir stil ikonu.

6-Sex and the City: Bu filmimizde Sarah Jessic Parker şıklığı, zerafeti ve zekasyla göz dolduruyor.Öyküsünden çok kıyafetleriyle aklımızda kalan film de Sarah Jessic Parker düğünün de başına kuş bile konduruyor. İlgilenenler için tam bir moda şöleni.

7-Şeytan Marka Giyer:  Anne Hathavay ve Meryl Streep in kişiliklerinin muhteşem çarpışması. Moda deyince bizi en çok doyuma ulaştıracak film. Moda, kadınları ne giysem zahmetinden kurtaran bir kurtarıcı mı , onları dar bir kalıba sıkıştıran kapitalzmin bir parçası mı? Modayı takip etmek mi bizi daha etkili kılar moda nın kurallarını yok saymak mı? Meryl Streep in Anne Hathavay  in modaya karşı olan alakasız tavrına karşılık mavi kazağının şeceresini anlattığı ve modadan kaçılamayacağını kanıtlayan monolog filme damgasını vuran sahne.

8-Pulp Facton: Uma Thurman  ın en güzel hali.Tatlı ,tehlikeli ,başına buyruk bir kadın ...Uma Thurman ...ve akıllara kazınan bir karakter. Beyaz gömlek, sigaret pantolon, düz saçlar ve sinema tarihine geçen bir dans...Uma Thurman ın tarzınanın yanında Tarantino nun muhteşem seneryosu, harika replikler, beklenmeyen olaylar ve her şeyin birbirine bağlandığı bir son. Mutlaka izlenmesi gereken filmlerden.



Hiç yorum yok: